Foreningen


Skovbo Kunstforenings fornemmeste opgave er at fremme interessen for kunst i lokalområdet. Det sker først og fremmest gennem offentlig tilgængelige udstillinger.

I Borup Kulturhus på Møllevej i Borup afholdes der hvert år 7-8 store udstillinger – og det er udstillinger med et højt kunstnerisk niveau. Herudover arrangeres der mindre udstillinger rundt om i kommunen – f.eks. hos foreningens institutions- og firmamedlemmer og dette fortrinsvis af lokale kunstnere.

Yderligere påtager Skovbo Kunstforening sig, dels at afholde en ucensureret Folkeudstilling med plads til 30 udstillere, dels at arrangere en årlig croquisfestival med op til 80 deltagere – professionelle og amatører – fra hele Danmark og de andre nordiske lande samt at drive et fællesatelier i Borup Kulturhus.

Herudover arbejder Skovbo Kunstforening løbende på en skulpturpark ved Møllelundgaarden i Borup samt placering af skulpturer, der markerer en kunstvandring gennem byen.
Sidst, men bestemt ikke mindst – gennem en lang række aktiviteter arbejder foreningen aktivt for at sætte Borup Kulturhus på landkortet som et center for kunst og kultur på Midtsjælland.